Den magiska klossen

Åååh vad jag längtar tills på söndag! Har någon listat ut vad vi ska göra på "The one and only"-mötet? Jag vet... kanske... dvs om inte Jesper lurat mig. Men eftersom han aldrig luras är det ju lugnt.. jag vet.

Vet ni vad jag och Ilona råkade utför igår? Vi var i skärholmen för att köpa presenter till Moa och Josefin (Josefin fyller år idag faktiskt! GRATTIS!) och mitt i vår desperata idétorka haffade en försäljare tag i våra pekfingrar och drog med oss till sitt stånd där han putsade våra naglar spegelblanka... utan något som helst medel!! WOW säger jag bara. Mitt pekfinger och Ilonas långfinger, som blev de två utvalda till hans experiment, blänker som aldrig förr och jag ska aldrig måla nagellack på den igen! ALDRIG... kanske någon dag...Nu har jag lite ångest att vi inte köpte den där slipklossen, vi fick ju extrapris och allt...! Det var verkligen magiskt.


marabou mjölkchoklad

ohyes, nu blir ni väll avis! lördagsgodis såklart. man äter ju inte godis andra dagar. nejnej.

jag var på toys'r'us idag... hihi... ni bör gå dit, det är mycket roande! stackars barn dock som bara har en massa kompliserade leksaker, aallt har fan batterier i sig nu för tiden. förfan.

för alla som är lite efter och inte märkte det så har det snöat - igen. JAG VILL INTE ! jag vill att allt bara ska försvinna.. på råga på allt så är det äckligt kallt också, såklart. bläbläbläbläbläbläblä.
ja, jag är en ortoligt possetiv människa, :)

HEJDÅ, puss (:

David after Dentist


titta vad jag hitta


Vem är du? :)


Med Ensamheten som min vän.

Ibland kan du vara ensam, riktigt ensam. Det händer inte alla. Det händer inte de flesta hela tiden. Men för vissa händer det oftare än för andra. Du kommer hem, ensam. Du vet inte riktigt vad du ska göra, du går runt i huset som en "osalig ande" på jakt efter något som kan dra dig från din Ensamhet. Kanske tv:en, kanske något annat...

Men Ensamheten finns där. Den låter dig inte tänka på annat. Den lindar in dig med kyla, den skriker i ditt öra av tystnad, den matar dig med sorg och självömkan. Till slut sitter du där och tänker på vad alla andra måste göra just nu, och varför du inte är där med dem. Du, som har så mycket att ge, så mycket att säga. Du skulle göra mycket för att vara den som blir bjuden hela tiden.
Utanför är dett grått, eller ännu värre. Sommar, varmt och fint. Du är ensam av alla i området, du sitter kvar när päronen jobbar och syskonen går ut. Du hör barn som går förbi, och för varje skratt undrar du om det än någon du känner.

Efter lång tid blir Ensamheten din vän. Den är med dig. Den skyddar dig. Med den känner du dig trygg och säker. Inget kan skada dig om du är ensam.
Ensamheten känner du igen. Ensamheten är nu din vän.


Erik. (Ja, jag använder google för att rättstava.)

Vårterminen 2010

24/1               Pisket blir till.

31/1               The one and only.

7/2                 Inför mysutfärd. Planering av aktiviteter.

14/2               Alla Hjärtans Dag.

19-21/2          Myshelg. Mer info kommer snart!

28/2               10 år framåt.

7/3                 Bio. Heron City.

14/3               ANT.

21/3               Vad är meningen med livet?

28/3               Lägerbålsmöte utomhus. Klä er varmt!

Här kommer en del av vårensprogram. Nu är det fult upp med att spekulera vad vi kommer göra på mötena. När ni har gissat rätt så säger vi till :)

 

 

 

 


Dagen... eller snarare gårdagens möte



Till den här videon finns det ett passande citat:

"Idioter, varför finns det inga kvoter, för idioter" - Markus Krunegård Den Store


Med att leva som Mål. Att finna sig själv.

Här igen, Ja. Jag har varit borta, men som jag skev tidigare är jag fortfarande lycklig. (Dragonage har inte lyckas förstöra det lilla liv jag har kvar än) Men det ska vi ändra på!
En del (En person) från förra inlägget kommenterade hur svårt det är som tonåring det är att finna sig själv. Jag kan inte hålla med mer.

Som tonåring har du näst intill jämt ständiga funderingar på vem du är och varför. Den lilla lycka och självkänsla du har (ibland) försvinner lika snabbt som den kommer. Vissa veckor badar du i kompisar och liv. Andra går du och lägger dig ensam 11.30 en lördags kväll. För de som krisar riktigt hårt rekommenderar jag att konfa dig på vässarö. Det är så mycket mycket mer än en konfirmation. Men de flesta kan ju inte det.

Jag är rädd att tonåringsfunderingar och osäkerhet inte kommer försvinna förens man paserat hela detta super-hormon maxade-skum kroppsutveckling o.s.v stadiet. Ungefär som finnar... Med här finns en sak ni kan fundera på, det är bara inte ni, eller du! Som är frågande. Alla tonåringar är det! (Alla) Kanske inte alltid, men lika ofta som ni.

Det bästa sättet att hitta sig själv är att söka, (Bulta! Så ska dörren öppnas) pröva saker, lås aldrig in dig. Var alltid öppen. Förändra dig själv. Men vet ändå vad du vill. Det kommer till slut. (Självkänsla!)

Erik af Pisket. (Lyssna på "Paper Wings" Med Rise Against. Enastående text om det här)


SÖNDAG

Ska jag berätta för er vad som är bra med scouterna? Det är att förut var söndag min intetyckaom-dag. Ni vet, man måste inse tråkiga faktan som att man har skola dagen efter och att helgen är slut. Plus att Söndagar oftast inte är något skoj heller, då tar man det bara lugnt, pluggar lite och hämtar sig efter helgens skojsigheter. Det enda man tänker på är, åhnej imorgon är det skola. Men nu är det inte så längre, för mig i alla fall. För nu har jag något att se fram emot varje Söndag, vissa veckor längtar jag till och med till Söndagen bara för att då är det möte.

Pisket förgyller mina Söndagar.

Pusspåallttrotsminbacillskräck//Hillevims:)

UNDERBART !

SE ALLA DERAS VIDEOS, YOU WON'T REGRET IT ! hihi....



Om någon fastnat i dörren, drag genast i nödbromsen!

Idag var allt en lustig dag! Idag var faktiskt en väldigt lustig dag fylld av sammanträffanden efter sammanträffanden.

Det hela började med att Jag, Ilona och Madeleine plus några av våra vänner skulle till stan efter skolan. När vi ska ta tuben i Västertorp så känner jag genast hur tvångstankarna far iväg med mig och jag måste springa förbi så många dörrar som möjligt innan de stängs, detta brukar resultera i att jag antingen hamnar på bortesta vagnen eller missar tåget. På denna lustiga dag plingar dock 'dörrarna stängs-plinget' tidigare än väntat och Ilona, som hängt med mig på min vandring längs perrongen, slinker in mellan dörrarna precis i tid. Jag, däremot, som är några tiondelsekunder efter känner paniken strömma igenom mig när dörrarna stängs på mig och jag nästan fastnar. Som tur är kan jag, med lite superkvinnekraft och tur, klämma mig igenom och hamnar säkert på tunnelbanan.

Då ser jag ur ögonvrån hur någon skrattar åt mig (förutom Ilona som knappt kan stå rakt upp), tittar upp och ser ingen mindre än Elsa och Erik af Pisket! Ödet lyckades alltså firra till så att jag och Ilona hamnar på just den vagnen och vid just den ingången där några fellow-pisketmänniskor råkar sitta! Efter att vi fnissat färdigt sätter jag och Ilona oss ned för att prata med våra ack så fina vänner och snart kommer även Madeleine från längre bort i vagnen och ger oss sällskap.

Men spänningen var inte slut för det! Det är nämligen så att när Erik äntligen fattar att han ska gå av, efter att hans klasskamrater nästan skrikit det i örat på honom tre gånger, är även han lite för långsam och får dörrarna på sig och måste, likt mig själv, klämma sig ut! Ack, ack, ack så vi skrattade tills vi skrumpnade ihop som torkade vindruvor a.k.a russin!

Senare samma dag sa tubföraren i högtalarna: Att försöka klämma sig genom stängande dörrar kan innebära livsfara! Hur roligt var det inte att han sa det på just denna dag!

Så, vad kan jag säga? Vi gillar lite spänning i vardagen och lever riskfyllt kanske?

PUSSPUSSPUSS//Hillevimsig

Far, jag kan inte få upp min kokosnöt!

Tidigare idag fick vi i bloggruppen ett sms från vår hängivne ledare, livspedagog och vän Jesper som bad oss att skriva ett inlägg när vi kom hem från skolan. Detta var dock endast Hillevims som tog fasta på men jag måste meddela att jag hade planer på att göra det men att de byttes ut mot lite SvampBob och nachochips. Senare på kvällen försökte jag knäcka en kokosnöt från balkongen men kunde efter fjärde försöket konstatera att det inte räckte med att endast släppa den då snön var för mjuk. Den femte gången var jag så arg att jag sjöng "far jag kan inte få upp min kokosnöt! Inte ens med hammare och spik!" och sen drämde jag fanskapet i backen med en duns och ett smack och sen var det klart. Jag tror jag aldrig lyckats knäcka en nöt så elegant förut!
Resten av kvällen spenderades med kokos i munnen och topparna av två palmer i varje hand. Nu kanske ni undrar varför jag kapat av dem från sin stam och då kan jag berätta att det faktiskt inte var jag utan en annan familjemedlem som ville få plats med sina jakttrofeér från Afrika. Jag räddade dem faktiskt bara från ett grymt öde av kompostering mitt i kalla vintern och har nu adobterat de små grönskande liven. De har klämts ner i en kruka med vatten och står nu i mitt rum tillsammans med en annan palm som jag räddat från halshuggning.
Det är jag det, en vän till naturen och dess gröna under :)

Hejsvejs!


Min extreemt fina kokosnöt efter knäckning


Kvällsfika

Jag är ganska säker på att få kommer att hålla med om följande men jag är tvungen att dela med mig av mina åsikter ändå. Glee (Tv4 Tors 20.00, TIPS) går i skrivande stund och jag kan inget annat än säga att det lilla körgänget påminner mig om Pisket och Hängmattorna, tillochmed kåren överhuvudtaget. Tänk sådana roliga stunder vi får dela tillsammans med människor som vi antagligen aldrig skulle pratat med annars..

Och förresten.. GLEE ÄR BÄST I VÄRLDEN!!!

OCH JESUS VAD SNYGG JOHAN HEMLIGT EFTERNAMN KAN VARA DÅ!! Kolla in hans profilisar på Facebook säger jag bara så bjuder jag på ett extra tips idag!

PUSSÅTERIGENSOVGOTTINATT!

Good night
Sleep tight
Wake up bright
In the morninglight
And Oh right!
Don't let the bed bugs bite!

//Hillevimsblund

MENINGSLÖST

Jag har nu kommit fram till att om man ska skriva ett inlägg så behöver man egentligen inte ha något vettigt att skriva om, det klart att det blir inte lika genomtänkt som ett som faktiskt är genomtänkt men det betyder inte att det inte blir lika genialiskt. Det kanske skulle råka bli så någon dag att jag eller nån annan i Pisket faktiskt tar och skriver ett EPIC inlägg som går till historien i blogg- samt scoutvärlden utan att ha planerat detta på något vis. Det jag menar är att jag har listat ut hemligheten om hur B-bella, Kenza och Amir skriver inlägg stup i kvarten och ändå har något att skriva om hela tiden. Bara man sätter sig och börjar skriva så kommer något slags ämne upp utan att man tänker på det.

Detta inlägg tillexempel var inte alls planerat eller tänkt på innan jag klickade på "nytt inlägg" här i bloggmenyn men ack så djupt och intellektuellt, om jag får säga det själv, det blev! Det krävs ingen magi för att prata eller skriva hela tiden utan att ha något att faktiskt prata eller skriva om, det gäller bara att börja, komma igång så flyter resten på..

I ALLA FALL SÅ ÄR DAGENS TIPS att inte ha strumpor under raggsockorna, det är mjukt för hela foten samtidigt som man får mycket mer utrymme att vifta på tårna! URSKÖNT!

PUSSILUSKUS BACILLUS//HILLEVIMSTEIN

sommarlängtan

 

ååååh, fick just värsta längtan till sommaren. iallafall våren! fatta, kunna gå i bara en tunn jacka och vilka skor man än vill ha, utan att behöva acceptera att de inte går att använda med all denna snö och is... att inte behöva ha en massa vantar och halsdukar, tjocka jackor och tjocktröjor. blä.

sen har jag tänkt på en sak - tänk om all snö smälter väääldigt fort, förstå hur mycket snö det faktiskt är, det skulle bli översvämmning! så det funkar ju inte.. då blir det slask istället, jippie !
 jag kan gå i ide, så kan jag ställa klockan på sen mars kanske ? så gör vi :)

godnatt, ses i mars!

puss



En programdag på Zenit ser ut på följande sett

Förmiddagarna fylls med aktiviteter av diverse slag. Allt från kundvagnsrace till primitiv matlagning via fortbygge, flottfärd och Ultimate Frisbee! Boka in dig vid vår fantastiska program-Ek och följ stundens ingivelse!
 
Efter att ha ätit en fantastisk lunch ni tillsammans lagat och inhandlat i vår alldeles egna mataffär med gott om alternativ, så är vi redo för nästa del av dagen! Ni väljer och handlar både lunch och middag i Zenits matbutik för den Zenit-valör ni får vid in-checkningen den 18:e Juli. Maten är alltså inkluderad i lägeravgiften. 
 
Under eftermiddagarna står spontaniteten i fokus! Lägrets ängar fylls då med spontanaktiviteter som det bara är att hoppa på. Det finns också möjlighet för dig som deltagare att anordna en egen aktivitet för andra lägerdeltagare. Det kommer bl.a. bjudas på brädspelstält, Survival Track Challenge, yoga, skrotkonst och kanske bestämmer du dig för att sy din egen lägertröja?
 
Innan kvällen tar vid så finns det gott om plats för både Middag och bad. 

Framåt kvällen öppnar caféernas program med allt vad det innebär. Liveband, temakvällar med god fika, lustiga quiz, trevliga möten, kaffe och massa mer. Kvällarna bjuder också på bio, Skogsrave och en och annan fet show! 

Nätterna kan man antingen sova på och vila upp sig inför morgondagens äventyr, eller så kan du hänga med på actionfyllda nattaktiviteter! En sak kan man i alla fall vara säker på, se till att sova eller att ha sovit ordenligt!

Häftigt


Tonårsmisär. Varför det suger att vara tonåring.

Misär. vackert ord, Googla om ni vill ; D ^^.

Jag måste först be om ursäkt för förra veckans skit inlägg, och sen för att jag inte bloggat någonting sen dess, (två veckor?) Men grejen är att som låtsas filosof så hänger allt på att du ska vara bra olycklig, eller inbilla dig att du är det. Då börjar du tänka på andra saker än din misär (inbillade misär) och sen börjar du tänka på filosofiska saker för att få det se ut som du är någon. Och de senaste veckorna har jag hellt enkelt inte varit olycklig. Jag har varit omgiven med kompisar och vänner och skitit i allt filosofiskt flosker.

Men NU är jag tillbaka (Lånade Eddies Dragonage och har redan slutat svar i telefonen.). (Ett Spel).

Denna kväll ska det handla om Varför det suger att vara tonåring.
Det finns många skäl egentligen, Man kan vara: osäker, ensam, blyg, o.s.v Man kan ha: finnar, mens, polution, jobbiga föräldrar, inga föräldrar o.s.v eller så är det: Skit i skolan, tråkiga vänner, oförståd, skola rent allmänt, Världen!

Men det egentliga skälet för den genomsnittlige tonåringen ligger bland det vuxna. Inte att de inte förstår en, De förstår en för bra, (Kanske inte alla men jag kommer det) Alla är vi väll med om att vuxna säger åt oss vad vi ska göra och inte göra, Ta inte med ett armetält dit, spring inte naken i snön, ska du vara vaken hela helgen?
Och det dryga är att de egentligen i regel alltid har rätt! Varför då? Jo för att de har erfarenhet.

Allt vi gör och kommer göra har de redan gjort och det vet precis hur det slutar. Vi tonåringar gillar att tro att vi är oförstådda och att våra föräldrar har glömt hur det är att vara unge, Men det har de inte. Det är det som är problemet...

Erik. (Egentligen dör vi hela tiden, Men långsamt.)

oups

glömde tipset iallafall, skyll allt på moa, hon distraherade mig med sina tetris skills..... så var det!

okej. tipset får bliiiii. . .. .. . .

kladdkaka går helt klart att baka klockan tolv på natten, det blir bara mycket över till dig själv då personen man gjort den med måste hem. muuums, kladdkaka,,,,


PUSS


det är endå inte lång tid kvar till våren

kom på det idag, när vi kastat ut julgranar och tomtar, att det fan snart är vår igen. det börjar redan bli "varmare" och det är ju endå VÅRtermin, borde räknas som vårtecken (:

kom också på att det är min dag med "dagens tips" .. knepigt eftersom jag inte har ngt vettigt tips att komma med. men jag funderar vidare och skriver ett senare, promiiiiiise

men nu ska jag bära ner blommor och sen tänker jag dricka mjölk, så det så!

puss (:


LÖRDAGSGODIS SAMT POETRY SESSION!

Mmmmm, lördag är min favoritdag tack vare godiset som tillkommer i samband med denna veckodag. Tänk om inte lördagsgodiskonceptet fanns? Då skulle jag äta godis varje dag och ha sönder jättevågar vid det här laget. Så jag vill tacka den som kommit på detta fina koncept! Whoever it was I'm a fan!

Sedan tror jag att bloggen är redo för mitt Idre-rim, vissa skulle nog kalla det en dikt men det är jag alledelles för ödmjuk för att kalla det, som just nu pryder bakgrunden på min teleflån. Varje fras/rad utgår från en händelse eller ett tillfälle under denna vinterresa. Observera att S.N.Ö är namnet på hela Idre-resan!
 
 Here goes:
 

S.N.Ö hela veckan lång
Glöm ej en extra kalsong
För nu är det bus på gång
Låt oss bryta ut i ABBA-sång
Och skaka på vår mockafjång



Jag vet att det är såå läckert! PUSPUSPUSPUSPUSS//Hillevimspear (Ja, knäck den nöten ni)


Kungligt "i"

Jesus vad tiden går fort! Snart en vecka sen S.N.Ö. Men samtidigt som tiden verkar gå ovanligt fort vill den ändå inte traska på tillräckligt fort för att nå Söndag! Dagen vi alla väntar på... det första mötet på det nya året, barababaaamp! Lite smått dramatiskt..
..Det irriterar mig lite att ingen skriver men som jag sa förut har jag inga uppmuntrande pepptal till hands för tillfället. Vår gäsbloggare däremot är en frisk fläkt som kommer med fina videoklipp och snitziga komentarer... men vem är denna person? Hmmm.... Någon som vet? Höh... Jag vet! Fast jag är säker på att de flesta av er andra redan har listat ut det själva, inte sant?
Och så har vi då designen, hur blev den egentligen? Jag gillar kronan över i:et men bakgrundsfärgen... ? Jag vet inte riktigt... Aja, de ä bar å kör på!

Hare gött!


Hillevis sista dag i sittliften.... Men hon lärde sig iaf lyfta på skidorna! ;)

Hillevi åkte sittlift och glömde visst lyfta sina stavar ;)

Jo det hade gått bra för Hillevi hela veckan. Hon åkte hur snyggt som helst, till och med nedför svarta backar. Ramlade inte i liften (iaf vad jag vet). MEN. Man kan ju inte komma hem helt perfekt! Sista dagen vi åkte i sittliften så lyfte Hillevims på skidorna! Men inte på stavarna... Och så här snygga blev de efteråt. :D

Cowboy und indianer!

Och här kommer den! Videon alla har väntat på! (Okej jag vet att grötvideon är ÄNNU mer eftertraktad men den kommer snart! Det är vissa tekniska problem... )

Se och lär....



Åh vilka minnen! Verkligen synd att det inte blev dans i backen till den här... :D


Aiolikriget



Erik och Moa hade aiolikrig. Sååå.. vem vann egentligen?

:D

Pisket ser dig!


Hej å hå! Upp å stå!

hahahah! Hillevi och jag tänker lika dant, roligt va? Ingen har typ skrivit på flera dagar och så är båda inloggade samtidigt och skriver var sitt unika... unikt... inlägg. De ä helt otroligt! Det är de rätta takterna det!


S.N.Ö in my heart foevaaaah! :P

AAAH! jag dog just lite när jag tänkte på hur otroligt underbart det var i idre med hängmattorna! Det enda minuset är att det känns så otroligt tråkigt och uttjatat att gå till skolan direkt när man komme hem... Hur kan man ha så fantastiskt roligt ena veckan för att veckan efter ha så makabert tråkigt..? Så borde det inte få vara! Jag förstår att ni alla nu väntat på... hur gick det nu med hillevis skidåkning? och jag kan svara att jag utvecklats! :D De två svarta backarna jag försökt tagit mig nerför har varit lite att ta vatten över huvudet men jag åker grönt, blått och rött! Snabbt dessutom! Allt detta tack vare Sigge och Berra och lite Erik Borgman som stöttade mig i mitt lärande. Tack så mycket! Tack tack! Och moa, ilona och madde som stod och hejade på! Och tack till mig sjäv också! Tack Hillevi! Tack Hillevi, tack!

Vi saknade förstås alla er sm inte var där och jag vet att det kanske är elakt att säga men ni missade verkligen något! KOM NÄSTA ÅR! :D

PUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSS// Hillevimski! (ski som i i skida på engelska! genialit va?)

Ta i nu gubbar!

Vi är sämst på att uppdatera, sämst sämst sämst! Nananananaaaaa! Trallalallalaaaa! SÄÄÄÄÄMST!
Har alla de som inte redan fattat det på grund av inläggstorka nu förstått att vi ligger nedslagna i Saharas öken utan vatten eftersom att alla våra läsare har givit upp hoppet om fortsatt liv?
Okej att vi hade för kul för att skriva under S.N.Ö men nu är det väl ändå skärpning!? Eller tänker ni lämna oss åt den kliande sanden och låta våra tungor skrumpna ihop i munnen på oss och alla förhoppningar rinna ut i form av uttorkade slemklumpar då vi har för lite vätska för att tala och ens tänka? Förstår ni alvaret i situationen nu?

Hur som helst. Idre, S.N.Ö, kunde inte ha varit bättre! Jag är sååå olycklig eftersom att det är över att det gör ont i magen och dessutom vet jag att jag inte är den enda som saknar Jesper, allas lilla guldklump som vi har saknat så oerhört när snön har yrt i 40 minus runt öronen på oss och han har legat på stranden på Kanarieöarna och stekt. Vi har så mycket att berätta för dig Jesper!

Hela veckan i Idre var fantastisk... med vissa undantag som inte behöver nämnas allt för högt. Hillevi och jag försvunna i bastun... Douglas vredeutbrott då vi busat lite... vissa otäcka vurpor både i backen och på torra land och andra klantiga förteelser.

Förresten! Vad har hänt med allt material från veckan? Alla bilder och filmer? Och så måste vi inte uppdatera resans vurpor! De var ju många och eleganta och helt klart värda att förevigas på internett för all framtid. 
Dessutom tycker jag att vi borde berätta om vårt/våra bus mot Musmattorna som var så genialiskt/genialiska. Inte sant? Det finna massor att berätta och alldeles för få aktiva bloggare! Ta i nu gubbar! Mina pepptal börjar bli tjatiga och mer avskräckande än uppiggande så det är verkligen på tiden för ett rejält uppryck!

Och för att avsluta detta inlägg så snyggt som möjligt citerar jag en reklam från trestolsliften i Idre:

"De ä bar å njut!"


OHOJ

hejsan hoppsan aaaaaaaallihopa


andledningen till att vi inte bloggat i veckan är för att vi blev bortrövade av pirater. så nu har alla ögonlapp och träben.

okej då. riiiktigt så var det inte, men erkänn att det hade varit kul ?? :D okej,m egentligen är det så att vi har haft så kul att vi inte ens veloat dela med det med er, förståååå detta !
imorrn ska vi iallafall hem igen, buuu. vill iochförsig hem och sova i miiin säng.... men sen tillbaka såklart.

nä, borde inte göra detta, 'r waaaaaay för trött, så det kan kanske hända att det spårar ut...............




HEJDÅÅÅ PUSSGURkOR ! :D

första dagen i backen

hejsan svejsan !

haaaaaar ni det bra ?!??! det har vi iallafall, trevligt som det är här i idre (: hanna.

backen var trevlig, det började dock blåsa MYCKET på toppen och det snöade ett tag. själv fick man gå i skidskola med hillevi , vi var b ä s t ! ägde backen assååååååååååååw !

nu är iallafall alla samlade i stugan utmattade och med rosiga kinder. och snart bär det av utåt igen, vi ska nämligen lära oss om lavinräddning,, tror jag.,.......

men nu ska jag fixa mig till detta !"!!!!!!!!!!!!! WIOWIOWIWOWIOWIWOIOWIOWIOWIO

täckisarna på igen !


puss och hej (((((((:




Tiden går inte. Den försvinner.

Så var året slut, och det nya året här... Som alltid görs en massa löften och man har massa förhoppningar. Varför är det just det nya året som är chansen att förändra? Varför inte den nya hösten, eller den nya sommaren. Jag ska personligen börja förändra mig den 23 mars. Låter som ett bra datum.

Snö!

Vi sitter uppe i en liten stuga, hälften av oss har varit ute i minst 3 timmar nu i en desperat jakt på kunna hyra de delar av utrustningen som de saknar. (Inte jag som har med mig allt) (Inklusive min nya bräda)

(*Skryt*)

Moa, Borgman och Madde har lagat mat. Jag har visat de andra youtube klipp. Och Ben Yahtzee. (Zero Punctuation) Vi håller på som bäst med att göra oss hemma (Jag och Axel ska sova tillsammans). Och förhoppningsvis blir det bastu ikväll. Nu måste jag gå och byta musik på ipoden. (Vi har högtalare)

Erik. (Snart har jag tusen hål i nacken.)

GRÅTT NYTT HÅR!

Åh Jesper jag blir nästan alldelles rörd! (för alla som inte läst det förra inlägget är den livsviktigt att ni gör det) tills jag kom till delen när jag blev lurad... heh :D

Nu är det alltså 2010 och jag har bestämt mig! Jag går inte med på något annat än att man ska säga 010, till exempel sommaren nolltio. Varför inte liksom? det tar ju lika lång tid som att säga sommaren nollnio och kortare tid än att säga nollåtta. Effektiviteten är det viktigaste och sommaren tio låter ju bara fult....

Imorgon bär det av till S.N.Ö, alla är spända och lyckliga men för att vara ärlig är jag lite smånervös... Jag är ju ingen skidexpert vettni, jag är nog tillochmed riktigt dålig på att åka skidor. Men jag hoppas att jag lär åtminstone för det vore ju på tiden. Allas vår kära Jesper ska ju till Kanarieöarna och kan därmed inte, med sina oputsade skidskills göra mig sällskap i backen så jag blir väl tvungen att åka med Eddie! NOOO! nä, jag skojar förstås i pisket tycker vi alla om varandra :D Bloggen kommer att uppdateras varje dag, varje vurpa, pannkaka och bästa citat kommer att antecknas på pisket.blogg.se så håll i er bloggläsare!

:D Piis och Puss // Hillevimpimsdims

Hihi, var tvuingen att citera en vän med sin piffiga fb-status som rubrik! :P

År 2009



Året var 2009! David Guetta och Lady Gaga entrade världscenen på allvar. IPRED lagen börjar gälla och piraterna var i domstol. Tiger var otrogen och en norsk vann melodifestivalen. Mitt i allt detta föddes Sveriges största och bästa utmanar(senior) gäng, Pisket!

Allt har sin början i februari och inte i augusti så som många tror. Det var efter en HUTO dag som jag och Marie pratade om vilket härligt gäng  HUTO var.  Jag och Marie började prata om att vi kanske skulle bli utmanarledare till hösten. Senare på våren var det dags för en träningshelg i Ågesta. Det var där cirkeln blev sluten. För där såg jag och Marie vilka underbara människor från kråkfåglarna som också skulle bli del av utmanargänget.  Vi kände oss förväntansfulla och längtade nästan för första gången i våra liv att hösten skulle komma.
Sen kom sommaren som innehöll en resa till Afrika (västervik).  Alla som skulle bli utmanare var spända på vilka som skulle bli deras ledare. Skulle det bli Erica och Håkan som rykte sa eller skulle de bli några andra? Självklart nyttja denna situation och lurade Hillevi och Ilona att nej jag och marie ska det inte bli.

Två veckor efter hemkomsten var det dags för att invigas som utmanare och utmanar ledare.
Det var en spänd förväntan som låg i luften när jag och Marie hoppa av vid en busshållpass i ingenstans, vad skulle scouterna  tycka om oss som ledare, skulle de bli glada eller förvånade eller rent av besvikna.  Resten är hemligstämplat och det får ni uppleva när ni själva blir utmanare i Älvsjö.
Dock var det under denna helg som namnet pisket föddes.

Sedan har hösten flytitt på. Med en myshelg i sensommarenvärmen som var helt underbar. Med bastubad, pizza time och såklart även filmvisning plus några promenader.

Efter det var det dags för att visa vad pisket gick för i scouternasnatt där vi kom på tredje plats.  Inte illa, nästa gång vinner pisket lätt Samma helg var det även ett utmanarting där vi fick med 2 reprensetanter .

Sedan har det varit distriktsstämma och förbundsstämma. På distriktsstämman var 10 representanter från kåren och av de så var 5 stycken från pisket som åkte och representerade Älvsjöscoutkår, inte illa.

Sen kom julmarknaden där pisket gjorde en ordentlig insats vi caféet och bidrog att vi fick in mera pengar till kåren, helt underbart.

Som pricken över i så uppträdde Pisket på kåravslutningen och fick nästan stående ovationer.  

I år väntar mer äventyr än nånsin. Det blir vårläger i Skåne,  zenit 2010 i Värmland, och SNÖ i Dalarna och mycket, mycket mer, och alla äventyr kan du följa här på bloggen.  Så klart.

RSS 2.0