År 2009



Året var 2009! David Guetta och Lady Gaga entrade världscenen på allvar. IPRED lagen börjar gälla och piraterna var i domstol. Tiger var otrogen och en norsk vann melodifestivalen. Mitt i allt detta föddes Sveriges största och bästa utmanar(senior) gäng, Pisket!

Allt har sin början i februari och inte i augusti så som många tror. Det var efter en HUTO dag som jag och Marie pratade om vilket härligt gäng  HUTO var.  Jag och Marie började prata om att vi kanske skulle bli utmanarledare till hösten. Senare på våren var det dags för en träningshelg i Ågesta. Det var där cirkeln blev sluten. För där såg jag och Marie vilka underbara människor från kråkfåglarna som också skulle bli del av utmanargänget.  Vi kände oss förväntansfulla och längtade nästan för första gången i våra liv att hösten skulle komma.
Sen kom sommaren som innehöll en resa till Afrika (västervik).  Alla som skulle bli utmanare var spända på vilka som skulle bli deras ledare. Skulle det bli Erica och Håkan som rykte sa eller skulle de bli några andra? Självklart nyttja denna situation och lurade Hillevi och Ilona att nej jag och marie ska det inte bli.

Två veckor efter hemkomsten var det dags för att invigas som utmanare och utmanar ledare.
Det var en spänd förväntan som låg i luften när jag och Marie hoppa av vid en busshållpass i ingenstans, vad skulle scouterna  tycka om oss som ledare, skulle de bli glada eller förvånade eller rent av besvikna.  Resten är hemligstämplat och det får ni uppleva när ni själva blir utmanare i Älvsjö.
Dock var det under denna helg som namnet pisket föddes.

Sedan har hösten flytitt på. Med en myshelg i sensommarenvärmen som var helt underbar. Med bastubad, pizza time och såklart även filmvisning plus några promenader.

Efter det var det dags för att visa vad pisket gick för i scouternasnatt där vi kom på tredje plats.  Inte illa, nästa gång vinner pisket lätt Samma helg var det även ett utmanarting där vi fick med 2 reprensetanter .

Sedan har det varit distriktsstämma och förbundsstämma. På distriktsstämman var 10 representanter från kåren och av de så var 5 stycken från pisket som åkte och representerade Älvsjöscoutkår, inte illa.

Sen kom julmarknaden där pisket gjorde en ordentlig insats vi caféet och bidrog att vi fick in mera pengar till kåren, helt underbart.

Som pricken över i så uppträdde Pisket på kåravslutningen och fick nästan stående ovationer.  

I år väntar mer äventyr än nånsin. Det blir vårläger i Skåne,  zenit 2010 i Värmland, och SNÖ i Dalarna och mycket, mycket mer, och alla äventyr kan du följa här på bloggen.  Så klart.

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Vilket inlägg Jesper! Hallelulja!

2010-01-02 @ 02:13:14
URL: http://llenes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0