Kommunism och Kapitalism. Samma Sida av ett Mynt.

Nu till julen tänkte jag att det var lite nyttigt att informera er av vad det är vi har att leva i, och vad vi har för val...
Kommunismen har ju alltid varit den stora fienden för oss Väst människor, och det är ju förståerligt med tanke på att vi alltid haft sovjet på vår bakgård krafsande på vår dör. Då är det lätt att få för sig att den fina schäfern som går förbi är bättre och ta in den för att få bort den andra hunden.
Men det är egentligen sak samma!
Kommunismen och socialismen har varit på fallsida ända sedan 1984boken kom ut och alla fick fös sig att det är precis så här det kommer gå med alla kommunismstater. Och ja! jag försvarar inte kommunism. Den funkar inte. En bra tanke utan möjligheten att förverkligas på grund av den männskliga faktorn. Alla får det lika dåligt, som läroböckerna skriver.
Men kapitalism leder faktiskt till sin egna lilla 1984 värld. Börjar vi inte se det redan? Kamror? Säkerhet. För att inte prata om FRA och IPRED. (Vilka jag stödjer av andra skäl) Det är ord som alla har på tungan i dessa dagar. Det svåra med kapitalism är att det är svårare att se vart "fienden är". I en kommunist stat är staten fienden. De som jobbar där har det bra, alla andra har det dåligt. Staten äger och kontrollerar allt. De är fienden för den fria människan.
Men i kapitaliststater finns det ingen stat som äger allt. Där finns ingen lätt "fiende" att känna igen, där går gränsen mer flummigt vid de stora företagen (Metal Gear Solid!) (Som handlar om ett antal onda företag som kontrollerar världen.) Det är lite det som är det läskiga i ett kapitalistsamhälle.

Det viktigaste! Kommunismen står för en fin sak, det är uppenbart. Alla är lika värda, alla ska ha det lika bra. Det är uppenbart. Alla ska väll tro det? Som man säger: Är man inte kommunist som liten har du inget hjärta. Är du kommunist som vuxen har du ingen hjärna.
Men det viktigaste är att de leder till samma sak! Ingen utveckling! Alla lär sig ju i skolorna att när alla bönderna får lika mycket betalt slutar det arbeta för att få mer. De tjänar inget på det. Och viktigast. De slutar komma på bättre sätt att göra arbetet. Allt slutar utvecklas! Men samma sak händer i extremkapitalism. Kapitalism leder snabbt till konservatism. Folk som får pengar får makt och vill inte samhället ska utvecklas för då kan de förlora makten, Folk som har bra ideer vågar inte verkställa dem i rädsla för att förlora det de har. Det finns inga skyddslagar som räddar dem. Och de få som verkställer dem får pengar från de redan rika och De rika och matkfulla får ännu mer pengar och makt. (Och de blir dem som styr oss!)

Kapitalism=ondska?
Ja varför inte. Vi människor gillar att säga att vi alla är lika, att vi försöka hjälpa andra. Vilket vi ska! Men vad står kapitalism för? Det står för en utvecklad form av Darwninistisk tro att "Den starkaste överlverer" Det stämmer inte! Darwins ord var "Only the fittest" Alltså enbart den mest anpassande vinner!

Kapitalism menar att det är rättvisast att alla får försöka och vissa misslyckas, vissa lyckas. Visst det fungerar! Men vad är det för tanke? Att vissa måste lyckas och att vissa måste misslyckas. Jag menar vad säger den om den som stödjer den? Att det är okej att folk faller? Och ibland faller de av fel skäl, inte att de har en dålig ide. Utan att den kanske stöds av fel människor. (Alltså inte de rika)

Och vad säger det om Oss Människor, om nu en sådan här tanke fungerar? Men inte kommunismen...

Vi lever faktiskt inte idag i en kapitalist stat, de gör inga. Det finns för många skydd i samhället för att kalla det kapitalism. Även i länder som USA. Riktig kapitalism fungerar lika dåligt som kommunism. Men Kommunism försöker få fram det bra i människor, Kapitalism vilar enbart på det dåliga i oss.

Kommentarer
Postat av: Moa/Elroy

haha^^ att du orkar. Stavve, du är helt otrolig! Made my day ;)

2009-12-26 @ 13:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0